Logica copiilor este cateodata uimitoare!!

 

Prima incercare handmade

Atunci cand Andrei era mic si mi se spunea “O sa vezi tu, cand o sa inceapa sa vorbeasca o sa iti doresti sa mai taca”. Nu neg ca imi mai doresc, in special seara, sa se mai intample asta, dar conversatiile cu el si modul in care acestea evolueaza de la o zi la alta sunt uimitoare.

 

Vorbim despre orice, chiar mai reluam subiecte pe care el le crede interesante. Un exemplu fiind masinile, marcile lor si opiniile fiecaruia despre ce culoare sa aiba masina preferata. A lui este albastra bineinteles; Si uite asa, am invatat o data cu el o groaza de lucruri despre masini. Deci…concluzia este, din punctul meu de vedere, o data ce copilul creste si subiectele de discutie se diversifica si tu, ca parinte, inveti. Chiar i-am spus zilele trecute ca orice om, oricat de mare ar fi nu inceteaza sa invete niciodata. Imediat ce am spus asta am avut parte de o privire cu ochi mari si surprinsa urmata de o replica:” Adica, vrei sa spui ca nu o sa stiu niciodata tot si nu o sa fiu sefu in casa? “ Replica ce am meritat-o din plin :). Din dorinta de a il face curios sa invete si sa exploreze lucruri noi, i-am spus ca atunci cand o sa stie mai multe lucruri decat mine o sa il las sa fie pentru o zi seful in casa. Asa ca logica si conexiunile facute de copii cateodata ne pot lasa fara replica. Insa nu doar pe mine ma blocheaza Andrei cu logica lui. Intr-o seara jucandu-se cu bunicul, il aud spunanadu-i “Bicule tu esti bosorog”. Eu in bucatarie deja ma gandeam cum sa ii atrag atentia ca nu e frumos ce a spus, insa bunicul il intreaba ”Dar tu sti ce inseaman bosorog?”. Raspunsul a venit prompt “Da! Esti si tata… si bunic, deci este bosorog!

 

 

Ma pregatesc sufleteste pentru urmatoarele etape ale copilariei, dar sunt si curioasa cu ce o sa ma surprinda si mezina mea, care vine tare cu intrebarile De ce? si Ce e asta?

 

 

Pe voi cu ce replici va incuie prichindeii vostri?