De ce handmade?

 

Prima incercare handmade

Pana acum 6 ani, nu ma gandeam ca o sa realizez ceva handmade vreodata!!!

O data cu sosirea pe lume a lui Andrei, baietelul meu, au inceput si provocarile. Fiind primul copil, doar mami si cu bebe acasa, pentru a ii trezii interesul pentru anumite lucruri am inceput sa creez diferite jocuri si "jucarii" in constructia carora il implicam din plin si pe el. Ne creeasem o rutina in care el singur incepuse sa imi ceara sa facem ceva cu mainile. Din toate incercarile noastre mai reusite (parcari supraetajate pt masinute din carton) si mai nereusite masini mari cu pedale si volan din cutii ( aici ne-a salvat tati), cea mai pe sufletul meu au fost florile in stil origami. De aici a plecat si dorinta mea de a face ceva mai mult cu florile si am inceput sa realizez flori din hartie creponata ( www.madys-craft.ro ).

 

Insa, o data cu nasterea fetitei mele Eliza, mamica din mine dar si dorinta mesterului doritor sa rasfete pe mica printesa s-a apucat de croit si cusut bentite colorate, turbane asortate, bandane si.. de aici la a incepe sa ii fac rochite si alte nebunii nu a fost un pas foarte mare. Asa a aparut Atelier Zitellu. Cuvantul Zitellu este preluat din limba corsicana si inseamna copilas, in traducere libera Atelier Zitellu = Atelierul Copilasilor.

Incet, incet handemade-ul care a inceput ca o activitate de a il distra pe cel mic a ajuns sa ma cuprinda cu totul si sa imi ofere o satisfactie mult mai mare decat as fi crezut vreodata. Momentul acela in care observi zambetul celui care se bucura de lucrul creeat de tine este mult mai recompemsatoriu decat orice renumeratie si dupa o lucrare la care ai pus suflet si multa munca este chiar si terapeutic sa vezi multumirea din ochii clientului. Dupa modul in care am descoperit eu placerea pentru handemade, ca un sfat, pentru cei care ar vrea sa incerce insa nu s-au incumetat inca, ar fi cam asa: INCERCATI... nu va iese din prima, mai incercati o data! Cu fiecare incercare pe care o faceti o sa deveniti autodidacti si satisfactie unui lucru handemade este una speciala!