De ce handmade?

 

Prima incercare handmade
Bine ati venit!
Eu sunt Madalina! Ma recomand prima data mamica si apoi iubitoare de handmade.
O data cu sosirea pe lume a lui Andrei, acum 7 ani, au inceput si provocarile.
Primul copil vine cu un set intreg de provocari dar fara instructiuni.
Cea mai solicitanta din punctul meu de vedere a fost lupta impotriva monotoniei si a plictiselii celui mic…ca mami nu avea timp de respiro… ?
Doar mami si cu bebe acasa, pentru a ii trezii interesul pentru anumite lucruri am inceput sa creez diferite jocuri si “jucarii” in constructia carora il implicam din plin si pe el. Ne creeasem o rutina in care el singur incepuse sa imi ceara sa facem ceva cu mainile. Din toate incercarile noastre cele mai mai reusite - parcari supraetajate pt masinute din carton si mai stangace, masini mari cu pedale si volan din cutii ,( aici ne-a salvat tati ). Si incercand diverse activitati cu Andrei am descoperit ca imi place tare sa fac flori din hartie. De aici a plecat si dorinta mea de a face ceva mai mult cu florile si am inceput realizez lumanari de botez si aranjamente.
Insa, o data cu nasterea fetitei mele Eliza, (4 ani) mamica din mine dar si dorinta “mesterului” doritor sa rasfete pe mica printesa s-a apucat de croit si cusut bentite colorate, turbane asortate, bandane…si de aici la a incepe sa ii fac rochite si alte nebunii nu a fost decat un pas. Asa a aparut Atelier Zitellu, al treilea copil! Cuvantul Zitellu este preluat din limba corsicana si inseamna copilas, in traducere libera Atelier Zitellu = Atelierul Copilasilor

Incet, incet handemade-ul care a inceput ca o activitate de a il distra pe cel mic, m-a acaparat si s-a lipit tare de sufletul meu.. Momentul acela in care observi fericirea daruita de tine prin munca ta, este practic momentul cand obiectul creat prinde viata, si este nepretuit sa daruiesti zambete , incantare si o parte din tine.
De curand mi-am extins activitatea si pe partea de personalizare hainute prin broderie si tare imi plac hainutele asa finisate. Produsele le realizez in stocuri mici si la cerere.
Dupa modul in care am descoperit eu placerea pentru handmade, ca un sfat, pentru cei care ar vrea sa incerce insa nu s-au incumetat inca, ar fi cam asa: INCERCATI…nu va iese din prima, mai incercati o data! Cu fiecare incercare pe care o faceti o sa deveniti autodidacti si satisfactia unui lucru handmade este una speciala! Multe lucruri sunt improbabile dar nimic nu este imposibil!